Varför jag valde just Ragdolls

Alla kattraser har sin tjusning både när det gäller utseende och personlighet. Rasen Ragdoll har kommit att bli en populär ras hos många. Det finns flera anledningar till det. Ragdolls tenderar att vara väldigt lugna och tystlåtna men också sällskapssjuka. Rasen passar perfekt till familjer som vill ha en kattras som påminner mycket om hundens beteende. En ras som är kelig, mysig och lugn. Dessutom fungerar Ragdolls precis lika bra som innekatter och behöver med andra ord inte vara ute.

Namnet Ragdoll kommer från engelskans ragdoll som betyder trasdocka. Anledningen till att denna ras har fått denna benämning har två anledningar. Dels har de en tendens att slappna av fullkomligt när man bär upp dem och dels har de en viss vaggande gångstil.

Ragdolls utseende

Varför jag valde just RagdollsNär man tänker på Ragdolls ser man en fluffig päls och vackra ögon framför sig. Pälsen är nämligen rätt speciell på så vis att den är relativt lång och silkig. Det ger ett mjukt och exklusivt uttryck som gör denna kattras väldigt speciell. En annan utmärkande del av utseendet är de blåa ögonen, vilket är en fin kontrast mot den silkesliknande pälsen. Under all denna päls gömmer sig en muskulös kropp, runda tassar och en lång svans. Huvudet är ganska brett, nosen har en liten böjning och ögonen är ovala.

Ragdolls personlighet

Anledningen till att denna kattras är särskilt omtyckt är mycket på grund av deras förmåga att anpassa sig. Därför passar Ragdolls väldigt bra in i familjer med små barn. De tål väldigt mycket innan de säger ifrån och är väldigt tillgivna i sitt sätt att vara. De leker och busar gärna men har inte särskilt stort behov av att vara ute. Likt en hund följer Ragdolls gärna sin matte eller husse överallt för att inte missa något kul. De är med andra ord väldigt sällskapssjuka och gillar att mysa. Dessutom möter de gladeligen upp ägaren vid dörren.

Vill du ha en social kamrat som är lätt att sköta om och som uppskattar dig? Då är det en Ragdoll du ska införskaffa. En familjemedlem som bidrar med mycket kärlek.