Katterna

katternaNi som känner mig och har läst min blogg nu ett tag är bekanta med mina ragdolls Sonny och Cher, och ni vet förmodligen vid det här laget att de är mina absoluta favoriter i hela världen… Jag har i ett annat inlägg berättat om det äventyr vi gick igenom för ca tio år sedan när jag bestämde mig för att flytta ner hit till Alicante i Spanien, och tog med katterna. Som tur är gick allting mycket bra och idag lever mina älsklingar som gudar här nere i solens förlovade land. Jag tänkte berätta lite mer om katterna här – ett litet hyllningsinlägg kan man säga!

Sonny och Cher

Många undrar ofta hur det kommer sig att jag valde de namn jag gjorde till mina ragdolls. För att kunna förstå det måste man först veta vilket inbitet Sonny & Cher-fan jag är… Ända sedan jag var liten har jag älskat artistduon, och jag brukade stå hemma framför spegeln och sjunga ”I got you babe” om och om igen.

Under de år jag fortfarande bodde i Sverige så jobbade jag på ett katthem där vi tog emot hemlösa, sjuka och skadade katter som ingen ville ha eller som eventuellt skulle behöva avlivas. Jag hade inga egna djur hemma då, och hade inga planer på det heller. Men en dag kom det två kattungar till oss i ett polisfall och jag satt uppe med dem hela nätterna och försökte att lugna dem och få dem trygga. Jag satt och nynnade på ”I got you babe” och katterna brukade ”sjunga med” genom att jama och spinna. Plötsligt slog det mig – det klart att vi ska döpa dem till Sonny och Cher!

Ett underbart sällskap

Sonny och Cher är alltså syskon, en kattpojke och en kattflicka. Det märks verkligen att de kommer från samma familj och att de trivs med varandra, och ibland småbråkar de precis som syskon gör. Ragdolls är en väldigt speciell ras, som nästan beter sig mer som hundar än katter. De har en speciell gångstil, är väldigt lata, kärleksfulla och ligger till och med på rygg och sover som hundar. Det bästa som finns är att komma hem efter en lång dag – då möts jag av viftande svansar och pussar i ansiktet!